Δημοσιεύτηκε η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς γεωεντοπισμό (AR generic). Βρίσκεται στη σελίδα http://escape.cti.gr/efarmoges/elefsina-vr-app-3.html

Το παιχνίδι, μπορείς να το παίξεις όπου και να βρίσκεσαι (δεν χρειάζεται να είσαι στην στην Ελευσίνα). Πρέπει όμως να το δοκιμάσεις από το κινητό σου τηλέφωνο1 ή το τάμπλετ σου (συνδεδεμένος φυσικά στο διαδίκτυο).

Στην αρχή, θα σου ζητηθεί να δώσεις «Όνομα χρήστη» και «Συνθηματικό». Αν είναι η πρώτη φορά που παίζεις το παιχνίδι, χρησιμοποίησε την επιλογή: «Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφείτε Εδώ». Στη συνέχεια πρέπει να πατήσεις την επιλογή «AR Generic».

Το παιχνίδι εξελίσσεται σε «εικονικά δωμάτια» που δημιουργούνται στο χώρο που βρίσκεσαι. Ο χώρος επαυξάνεται με τρισδιάστατα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σου και με ένα «νέφος» που καλύπτει το χώρο. Για να το ολοκληρώσεις, πρέπει να επισκεφτείς ΟΛΑ τα «εικονικά δωμάτια» που υπάρχουν. Η επιλογή των δωματίων γίνεται από το μενού στο κάτω μέρος της οθόνης και τότε εμφανίζονται τα διαθέσιμα «δωμάτια» για να επιλέξεις με οποιαδήποτε σειρά. Όταν επιλέξεις ένα «δωμάτιο», εντόπισε τα εικονίδια με τις πληροφορίες για να δεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ή το λογοτεχνικό κείμενο και χρησιμοποίησε ό,τι βοηθητική πληροφορία αυτό περιέχει. Στο τέλος πάτα «Play» για να ανοίξει η κάμερα του κινητού, να μπεις στον επαυξημένο χώρο και να παίξεις.

Όταν ολοκληρώσεις ένα «δωμάτιο», επανέλαβε τη διαδικασία από το μενού και για τα επόμενα.

Αλλά κι αν ακόμα δεν καταφέρεις να λύσεις τους γρίφους, μην απογοητευτείς. Μπορείς να ξαναδοκιμάσεις ή, να επισκευτείς τις άλλες εκδοχές της εφαρμογής, το desktop VR ή το AR in situ.

Αλλά κι αν ακόμα δεν καταφέρεις να λύσεις τους γρίφους, μην απογοητευτείς. Μπορείς να ξαναδοκιμάσεις ή, απλώς, να απολαύσεις την περιήγησή σου στις ομορφιές της Ελευσίνας και στα λογοτεχνικά αποσπάσματα που συνδέονται με αυτή.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

Όταν τελειώσεις το παιχνίδι, εάν κάτι σε προβλημάτισε ή έχεις κάποια πρόταση, μην διστάσεις να μας στείλεις τις σκέψεις σου (μέσω της επιλογής "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ") για να μας βοηθήσεις να το βελτιώσουμε!