ΕΛΕΥΣΙΝΑ: AR in situ

https://esc-xr.vercel.app/

Στην παραπάνω διεύθυνση, μπορείς να εξερευνήσεις την έκδοση Επαυξημένης Πραγματικότητας με γεωεντοπισμό (AR in situ) του παιχνιδιού που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου.

Για να το παίξεις, θα πρέπει να βρεθείς στην Ελευσίνα, στην πόλη που επιλέχθηκε για το σκοπό αυτό.

Το παιχνίδι, πρέπει να το δοκιμάσεις από το κινητό σου τηλέφωνο ή το τάμπλετ σου. Πρέπει να έχεις την «τοποθεσία» του κινητού επιλεγμένη, όπως φυσικά και τα δεδομένα ανοιχτά!

Στην αρχή, θα σου ζητηθεί να δώσεις «Όνομα χρήστη» και «Συνθηματικό». Αν είναι η πρώτη φορά που παίζεις το παιχνίδι, χρησιμοποίησε την επιλογή: «Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφείτε Εδώ».

Το παιχνίδι εξελίσσεται σε «διαδρομές/σημεία» στην πόλη της Ελευσίνας. Για να το ολοκληρώσεις, πρέπει να επισκεφτείς ΟΛΕΣ τις «διαδρομές» που υπάρχουν εκεί (Σιδηροδρομικός σταθμός, Παλιό δημοτικό νοσοκομείο, Άγαλμα Προμηθέα). Για να εμφανιστούν οι δοκιμασίες σε κάθε σημείο μιας διαδρομής, πρέπει να φτάσεις πολύ κοντά στο σημείο! Όταν φτάσεις εκεί, θα ανοίξει αυτόματα η κάμερα του κινητού και θα εμφανιστεί ο σχετικός γρίφος (π.χ. βρες και φωτογράφισε κάποιο σημείο, ή βρες και επίλεξε κάποια τρισδιάστατα αντικείμενα). Διάβασε τα λογοτεχνικά κείμενα για να δεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και χρησιμοποίησε ότι βοηθητική πληροφορία σου δοθεί!

Μόλις καταφέρεις να λύσεις όλα όσα σου ζητάνε οι διαδρομές αυτές, θα εμφανιστεί μια ακόμα δοκιμασία: η «Τελική». Εάν τα καταφέρεις και με αυτή, έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα! Αλλά κι αν ακόμα δεν καταφέρεις να λύσεις τους γρίφους, μην απογοητευτείς. Μπορείς να ξαναδοκιμάσεις ή, απλώς, να απολαύσεις την περιήγησή σου στις ομορφιές της Ελευσίνας και στα λογοτεχνικά αποσπάσματα που συνδέονται με αυτή.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

Όταν τελειώσεις το παιχνίδι, εάν κάτι σε προβλημάτισε ή έχεις κάποια πρόταση, μην διστάσεις να μας στείλεις τις σκέψεις σου (μέσω της επιλογής "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ") για να μας βοηθήσεις να το βελτιώσουμε!

 

ELEFSINA VAR APP 2